Sköllersta IF

Referat: Frövi IK - Sköllersta IF

Toppmötet i femman slutar med stor Frövi-seger
Frövi vinner hemmamatchen mot Sköllersta med 7-1.
Solen sken över Fröjevi när domaren, som tillsammans med sitt team gjorde en bra match, blåste igång matchen som spelades på Fröjevis fina konstgräsmatta torsdagen den 16 juni. Matchen samlade en härlig publik som räknades till 153 personer - fantastiskt, tack för att Ni var på plats.
Frövi inleder direkt med att skapa då man redan i första spelminuten skapar ett anfall som avslutas med ett skott från Ili men bollen smet utanför målburen. Sköllerstas första anfall komer i minut 3 då man kommer in på vänsterkanten och testar ett skott som Ludde i Frövi-målet räddar enkelt. I minut 4 spelar Runa till Höijer som kommer in till vänster i boxen och får till ett avslut men boll gick precis utanför målvakts högra stolpe. Tre minuter senare gör FIK en snabb omställning som medför att Höijer kommer fri med målvakt men inget mål då utrusande målvakt vinner duellen. Sköllersta får till en omställning i minut 11 som avslutas med ett skott som går ca 5 meter utanför Luddes målram. I spelminut 14 får Sköllersta en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen men där finns Frövis resliga Jesper som utan problem nickar bort bollen. Minuten senare kommer Frövi i ett farligt tre mot två läge men avslutande pass slarvas bort annars väldigt bra läge att ta ledningen. I spelminut 16 spelar Jesper en djupledsboll mot Anton men målvakt rusar ut och vinner duellen. I minut 20 får Ludde göra en bra räddning då Sköllersta kom in i boxen via ett bra instick. I minut 21 slår vi en crossboll mot Höijer som testar en volley men boll en bit över ribban. I minut 22 spelar FIK till sig en hörna som medför ytterligare två hörnor. Hörna nr 3 slås in i målområdet där Johannes nickar boll mot mål, det blir lite tilltrasslat innan Höijer trycker in bollen i nät och ledning FIK med 1-0. Fem minuter senare dribblar Runa förbi två backar och får till ett avslut som tyvärr går i målvakts vänstra stolpe, väldigt nära ett FIK-mål. I minut 29 försöker Sköllersta få till en farlighet via en instickare med Calle i Frövis försvar löser situationen på ett säkert sätt. I minut 37 rullar FIK upp ett bra anfall som avslutas med ett skott från Höijer som målvakt lyckas rädda och Frövi fick med sig en hörna. Hörnan medförde ytterligare en hörna som avslutades med en nick från Höijer men inget mål då målvakt gjorde en bra räddning. I minut 44 avslutar Jesper ett bra anfall men skottet går över ribban. Sköllersta testar ett skott i första halvleks sista sekunder men boll en bit över ribban. 1-0 till Frövi i paus.
Direkt i andra halvleks inledning gör FIK ett bolltapp som medför att Sköllersta kommer in i boxen men avslut en bit utanför. I minut 47 testar Johannes en instickare mot Runa men målvakt rusar ut och avvärjer ett bra FIK-läge. Minuten senare lyfter Erik in bollen i boxen där Manuel möter upp och testar en halvvolley men inget mål från ett bra läge. I minut 50 spelar Höijer snett bakåt och Johannes, som finns några meter utanför s-linjen, förvaltar passet genom ett bredsida bollen i nättaket över målvakt som stod några meter ut, härligt 2-0 till Frövi. MInuten senare är FIK nära att utöka ledningen men Runas avslut går i målvakts vänstra stolpe. I spelminut 53 slår Wille M en crossboll till Höijer som tar ned bollen, går in i boxen och spelar sedan till Runa som enkelt bredsidar bollen i mål och 3-0. I minut 56 lyfter Sköllersta in bollen i boxen men Ludde är säker och går ut och greppar bollen. I minut 57 testar Jesper ett långskott som målvakt räddar. I minut 58 dribblar Runa förbi en back och kommer in i boxen och får med sig en hörna som blev resultatlös. I spelminut 61 reducerar (3-1) gästerna efter att en Sköllersta anfallare vann en duell mot två FIK:are (back och mv). Minuten senare Sköllerstas reducering lyfter gästerna in en boll i boxen men Ludde går ut och plockar bollen väldigt säkert. I minut 70 kommer 4-1 och det är Kevin som går förbi målvakt efter ett fint förarbete av Höijer. Några minuter senare kommer 5-1 och Kevin gör sitt andra mål efter fint framspel av Runa. I minut 80 går Runa in i straffområdet, stoppas ojuste och FIK får straff. Ludde får förtroendet att slå straffen och tackar för förtroendet genom att lura målvakt åt ena hållet och trycker iväg bössan i andra hörnets nättak - kanonstraff och det står 6-1. Minuten senare spelar Kevin fram Dan som gör sin första bolltouch i matchen och bollen placeras i nät och Frövi utökar ledningen till 7-1. Frövi fortsätter att skapa och i minut 83 slår Wille M en fin crossboll som Medför att Kevin kommer in i boxen och avslutar med ett skott som gick i ribban. Jonas och Max spelar ett fint väggspel i minut 85 men Sköllersta lyckas avvärja Frövis farlighet. I minut 86 får Sköllersta till ett avslut, inne i boxen, men Ludde gör en säker räddning. I minut skapar gästerna ett anfall med Calle i backlinjen är med och avvärjer i fint samarbete med Ludde i Frövis mål. I minut 89 spelar Oscar fram Holmen som spelar vidare till Dan som får till en halvvolley men bollen smiter retligt precis över ribban. I minut 91 spelar Oscar, Runa och Holmen en fin fotboll som sedan medför att Oscar vinner en duell på straffområdslinjen och spelar vidare till Kevin som får till ett farligt avslut, från ett bra läge, men Sköllersta lyckas få på ett ben så bollen går till en hörna som sedan blev resultatlös. Det blir inga fler mål i matchen så slutresultatet skrivs till 7-1, i femmans toppmöte, där ett starkt Frövikollektiv får högt betyg.